Tuesday, September 27, 2011

Cheese Cake (Cheesecake)

Pouzdano je uvrđeno da je vrane moguće naučiti da `govore` isto ili više reči od papagaja i čak da broje do tri ili četiri. Ako naiđete na malu vranu ispalu iz gnezda koja ne može da se stara sama o sebi,  slobodno odigrajte ulogu staratelja kljukajući je raznovrsnom hranom koju bi i inače dobijala od pravih roditelja. Sitni insekti, kuvana jaja, gliste, vitaminski preparati sa kalcijumom mogu se mešati u jednoličnu masu koja se zatim ptićima treba bukvalno zavući prstom u grlo. Kada napune mesec i po dana, mladi će već početi sami da se hrane skoro svime čime ih ponudite. Ma koliko Vam bilo teško da se odvojite od pticice koju ste lično odgajili, kada odrastu pustite je na slobodu. Ona će verovatno neko vreme boraviti u kraju u kome stanujete, dolaziće Vam na prozor tražeći hranu ali će se, ako ne ranije, a onda na početku sezone parenja sigurno pridružiti pripadnicima svoje vrste odraslim na slobodi.


Podloga
Sastojci:
300g mlevene Plazme
125g putera
100g prah secera
250ml mleka


Priprema:
Skuvati mleko, pa dodati puter i šećer.

Sipati mlevenu plazmu, sjediniti i rasporediti u posudu predviđenu za kolač.

Fil
Sastojci:
500g slatke pavlake
450g Ella sira 0% mm 
3 kašike prah šećera

Priprema:
Umutiti slatku pavlaku, skoro do kraja. 
Dodati sir i šećeru prahu i dovršiti mućenje.


Kompletiranje kolača
Fil rasporediti preko prohlađene baze od keksa. Preko kolača narendati čokoladu za kuvanje.
Komentari:
Baza od Plazme mi se nije dovoljno stegla iako sam je pravila nebrojeno puta. U stvari, ovo je Plazma torta u malom, jer nju pravim potpuno isto samo sve puta 2, 3 ili 4 :) Naravno, sve ostalo su varijacije na temu: čokolada preko ili šlag, unutra orasi ili žele bombone itd. ali mi svi uvek traže upravo ovu smesu bez ikakvih dopuna, prelivenu istopljenom čokoladom (mali offtopic ;)).
Sir je malo pustio vodu pa je možda i to razlog sto se kolač nije previše stegao, ali je stajao nije padao. Mozda je ovako i bolje nego da se lome kašičice na tvrdu keks podlogu i da se jede želatinasta smesa koja se naziva cheese cake. Ovo je onako jedna baš fina blaga kremasta verzija. Jedini problem sa Ella sirom je što nije totalno neutralan vec je pomalo kiseo (ja ga ne podnosim ni u jednoj drugoj veriziji osim ovako u ovom kolaču). Tako da bi možda trebalo dodati malo više šećera u fil, recimo 5 kašika. 
*za dekoraciju sam koristila ekstrakt vanile (ako se neko pita - nije jestivo)


Cheese Cake
Ingredients
For the base:
300g ground Plazma biscuits
125g butter
100g powdered sugar
250ml milk
For the filling:
500g whipped cream
450g Ella cheese 0% fat
3-5Tbs powdered sugar
Preparation
Boil the milk. Add butter and sugar. When properly mixed, add gound Plazma biscuits and mix well. Spread on the glass pan and leave to cool.
In the separate bowl whipp the cream but not all the way, add cheese and sugar and finish whipping. 
Finish
Spread the filling on the cooled biscuit base. On the top sprinkle chocolate bits.


*Some of the ingredients lovely organized :)


No comments:

Post a Comment