Thursday, January 5, 2012

Svinjski vrat sa brokolijem i sosom od praziluka i suvog grožđa












Sastojci za dve osobe
svinjski vrat - 2 snicle sa kostima
oko 400g brokolija
1 praziluk
oko 30g suvog grožđa
200ml pavlake za kuvanje
ulje od košpica grožđa
začini: so, 4 vrste bibera, mleveni vrganji, biozačin, beli luk u granulama




Priprema
Staviti prethodno posoljen i pobiberen svinjski vrat u tiganj na vrelo ulje da se oprlji sa obe strane. Smanjiti temperaturu i poklopiti. Okretati šnicle s vremena na vreme, kad god ima praznog hoda u pripremi ostalih jela.



U ključalu vodu ubaciti brokoli i kuvati tek toliko da viljuška malo lakše prolazi kroz peteljku, ali da i dalje pruža otpor. Procediti ga i ostaviti sa strane.





U istu šerpu sipati ulje i ubaciti praziluk. Kada se malo proprži, dodati šaku suvog grožđa. 



Malo krčkati, a zatim dodati slatku pavlaku i pozačiniti sa malo bio začina, mlevenim vrganjima, biberom i belim lukom u prahu. Ostaviti da se krčka, a zatim poklopiti i skloniti sa vatre. 



Otklopiti šnicle i ostaviti da se malo zapeku. 
Servirati po želji, a predlog je sos preliven preko brokolija i svinjski vrat sa strane.



Vreme pripreme oko pola sata.




No comments:

Post a Comment